El compromís

urnaLa comissió organitzadora de l'aplec volem que sigui una festa completa de l'independentisme. La trobada a més de tenir un caire reivindicatiu i festiu, li volem donar un fort  contingut polític.

Per aquest motiu llancem una proposta amb el nom -El compromís d'Arenys de Munt- i aquest text volem que sigui signat per tots aquells càrrecs polítics catalans que estiguin d'acord amb el text i que tinguin un fort compromís amb Catalunya i amb el seu alliberament nacional.

Els màxims representants dels partits que el subscriguin podràn posar la seva signatura en un acte solemne que es farà el dia de l'aplec.

El text és el següent :

 

EL COMPROMÍS D'ARENYS DE MUNT

Fa un any, el 13 de setembre del 2009 es va celebrar a Arenys de Munt la Consulta sobre la Independència.

De llavors ençà, en diverses onades, centenars de pobles i ciutats han celebrat també consultes.

Entenem que amb aquest ampli moviment la ciutadania expressa  el dret a l’autodeterminació com a poble, que són drets  reconeguts per les Nacions Unides en el Pacte Internacional dels drets Civils i Polítics que va entrar en vigor el 1976 i va ser ratificat per l’Estat Espanyol el 27 de juliol de 1977 i pel Parlament de Catalunya en tres ocasions (Resolució 98/III de 12 de desembre de 1989, Resolució 679/V d’1 d’octubre de 1998, Resolució de 4 de març del 2010).

Amb motiu del primer aniversari de la primera consulta nosaltres, càrrecs electes dels municipis que han celebrat les consultes  i  representants polítics del poble català al Parlament Europeu, a les Corts Espanyoles i al Parlament de Catalunya, ens comprometem a  què les forces polítiques a les quals pertanyem proposin al Parlament, que sorgirà de les eleccions previstes per aquesta tardor, la celebració d'un referèndum vinculant que permeti convocar tot el poble català per tal que manifesti la seva voluntat perquè Catalunya esdevingui un estat independent dins la Unió Europea.

Així doncs, atès que segons l’article primer del Pacte Internacional del Drets Civils i Polítics de les Nacions Unides el poble català té dret a determinar lliurement el seu estatut polític i a procurar el seu desenvolupament econòmic, social i cultural,

DEMANEM a les Nacions Unides i a totes instàncies de cooperació entre països la seva atenció sobre aquesta inquietud del poble català i el seu suport a l'exercici del dret a l'autodeterminació reconegut per la legislació internacional.

Arenys de Munt, 12 de setembre del 2010

El_Compromis

Ajuda a aixecar el Monument !

També pots col.laborar amb l'aplec comprant la nostra samarreta o la nostra tovallola. Aneu a la nostra botiga.

samarretap tovallola2p    
Cliqueu sobre la imatge per a més detall
Cliqueu sobre la imatge per a més detall
Samarreta Aplec Independència Tovallola Aplec Independència
Color Negre amb estampat blanc, 100% cotó                Color: Groc i Vermell, 100% cotó i de bona qüalitat
Mides: Diferents mides a escollir Característiques: Tovallola teixida a Arenys de Munt amb fil de color groc i vermell.
Talles: S petita, M mitjana, L gran, XL molt gran Mides: de platja 70 x 150 cm.
Preu: 10 Euros Preu: 15 Euros

1era. Consulta per la Independència