Nota de Premsa Aplec Independència 2014

Voluntaris de tota Catalunya celebraran a Arenys de Munt l’origen popular del 9N!

Aquest 7 de Setembre, Arenys de Munt tornarà a omplir els seus carrers per celebrar que un 13 de Setembre del 2009 és va dir: Sí, és possible! votar sobre la Independència. Un homenatge a la Coordinadora Nacional, les comissions locals i als més de 60.000 voluntaris que van posar milers d’urnes el 13D del 2009, el 28F- 25A - 20J del 2010, 10A del 2011, …, en 554 municipis fent possible que quasi 1.000.000 de Catalans votèssim Sí o No a la Independència.
 
HOMENATGE A LES CONSULTES POPULARS.
 
Dia: 7 de Setembre (veure programa/cartell adjunt)
 
Hora: Durant tot el dia, de les 12:00 h del migdia a les 20:00h del vespre: mostra d’entitats acompanyades per el Bus i el 600 estelats i amb un ‘speak corner’ on durant tot el dia hi ha programada una intensa agenda de discursos per part de les entitats i diferents iniciatives, jornada que acabarà amb actuació castellera.
 
-12:00h concert de la Coral el ‘Poble que Canta’ dirigida per en Jordi Llobet amb nombrosos i significats directors com Manel Cabero, Xavier Puig, Pere Lluís Biosca, Josep Vila i Jover, Glòria Fernàndez, Antoni Miralpeix, Pau Jorquera, Joan Maria Bozzo, Martí Ferrer...
 
Destacar entre el repertori,  l’estrena de ‘ la Muixeranga ’ en versió per ser cantada en coral:
 • El Nostre Cant (E. Morera) 
 • La Muixeranga d'Algemesí (himne del País Valencià) (estrena versió coral) 
 • La Balanguera (himne de ses Illes) 
 • Els Segadors(himne nacional de Catalunya) 
 • Ara és l'hora (himne de la Via Bàltica ) 
 • Poble que Canta (A. Miralpeix) 
 • La Santa Espina (E. Morera) 
 • El Cant de la Senyera 
 • Petitíssima serenata Independent (fragment) 
 • Guanyarem la llibertat 
 • Himne per una pàtria aviat independent (Himne de Cançó d'amor i de guerra) 
 • Cant de la Independència (amb la Núria Inglès )
- El concert del "Poble que Canta" es realitzarà amb l'acompanyament de la "Cobla per la Independència" de la sectorial de l'ANC "Sardanes per la Independència" que faran una petita ballada de sardanes amb els títols:
 • Català a l'atac, de Dani Gasulla
 • Sense por, de Joan Làzaro
 • 300 anys i punt, de Xevi Capdevila.
-14:00h Dinar popular a la Riera
 
-16:00h Intervencions de:
 
·Anna Arqué: Impulsora Coordinadora Nacional de la Consulta popular sobre la Independència
 
·Carles Móra: Alcalde d’Arenys de Munt al 2009
 
·Manu Gómez: Impulsor consulta Etxarri Aranaz 13A
 
·Josep Manel Ximenis: Impulsor 1era consulta popular d’Arenys de Munt 13S.
 
-18:00h Actuació castellera. Colla Castellera de Figueres i Castellers de l’Alt Maresme ‘Maduixots’.
 
-20:00h Cloenda a càrrec de l’alcalde actual d’Arenys de Munt Joan Rabasseda.
 
 
Lloc: Arenys de Munt (Riera, Pl. Esglèsia i Pl.Catalunya).
 
Es realitzarà un dinar multitudinari de celebració del 5è aniversari de l’inici, a Arenys de Munt, del procés de la Consulta popular sobre la Independència (2009-2011), un procés que marcà un punt d’inflexió en la verbalització de la voluntat d’independència dels Catalans i que d’aquí poques setmanes el Govern Català, de manera oficial, convocarà i realitzarà el proper 9 de Novembre, en referèndum per mandat democràtic.
 
Al dinar del 7 de Setembre a Arenys de Munt hi seran nombrosos personatges populars del país com són els actors Quim Masferrer, Joel Joan o Toni Albà i en Josep M Vila d’Abadal (Alcalde de Vic per CiU i President de l'AMI)els diputats de la CUP David Fernández, Quim Arrufat,i en Miquel Calzada, Anna Arqué, Patricia Gabancho, Salvador Cardús, Germà Capdevila, Elisenda Paluzie, Brice Lafontaine (Unitat Catalana de la Catalunya del Nord), Pau Miserachs, Xavier Martinez Gil, Jordi Fàbrega (Alcalde de Sant Pere de Torellò per ERC), Jordi Bilbeny, Pep Riera, Àngel Colom, Carme Teixidó, Eric Bertran, Francesc Ribera 'Titot', Quim Vila, Magda Oranich, Enric Canela, Dr. Doménech, Jose Ignacio Bakaikoa Aristorena (Alcalde d'Etxarri), Manu Gómez, i molts, molts altres…
 
Però, i sobretot, el 7 de Setembre és una jornada d'homenatge i reconeixement per als voluntaris i les comissions locals. Unes comissions a les que se'ls demana que portin un recull de fotos i vídeos amb les que es farà una exhibició itinerant per portar a diferents municipis els retrats i les imatges d’aquells fantàstics actes de sobirania, d’empoderament popular, de reafirmació com a Poble, participació, equip, transversalitat, assemblea, determinació i victòria.
 
“La festa de la democràcia!” cridàvem en cada una de les consultes realitzades, el protagonisme de l’anònim, de l’esforç col.lectiu sense jerarquies, amb un model de coordinació nacional expressament descentralitzada.
 
 
Per això, us copiem alguns dels testimonis que descriuen què significà la consulta sobre la independencia (2009-2011) relatant la seva experiència local, avui, 5 anys després, des de comissions locals de tot el territori:
 
 
1. El cinturò vermell deixa de ser aliè al debat sobre la independència:
 
Sant Feliu Decideix:
 
“El 20 de Juny de 2010 va marca un abans i un després a Sant Feliu de Llobregat. Fins llavors, a la capital del Baix Llobregat mai hi havia hagut un moviment unitari decidíssim reunir esforços i no ser menys en aquell moment històric. Tal va ser la mobilització que vam ser la capital de les consultes del 20 de juny de 2010, trencant tòpics de la comarca i la ciutat. És ben clar que la Independència la guanyarem si apretem i treballem amb força en aquelles poblacions on l'independentisme sempre ha estat minoritari, i tots aquells qui vam participar de la preparació de la consulta a Sant Feliu guardem un molt bon record i un orgull infinit després d'haver aconseguit un dels millors resultats de la comarca, pel què fa a participació. Creiem que des d'aquell moment i gràcies a la bona feina feta el teixit associatiu dins l'independentisme a la ciutat va passar a tenir una estructura molt més potent, forta i transversal. Estem convençuts que aquella va ser una petita llavor per una gran causa com és la llibertat del nostre poble. Actuar localment, pensant globalment!” Bernat Dausà.
 
2. La sorpresa dels pobles petits, ha arribat l’hora d’actuar!
 
Garcia Decideix:
 
“Pocs habitants, bona gent, una certa apatia que el dia a dia t’ocupa tot el temps.
 
Sentíem parlar que a Arenys fan una votació... que a d’altres pobles també,... i naltros? Que farem naltros?  Un jove, en carles,  demana ajuda a l’exterior, els seus amics li fan costat, tots li fem costat, i ens llancem a la piscina; reunió darrera reunió, es  fixa una data (10/6/10) i primera sorpresa: sobren voluntaris. Arriba el dia fixat i segona sorpresa!: 50 per cent de participació i 94 per cent de sí!!
 
El nostre poble ha florit de cop, hem sortit de l’armari sense por i naltros mateixos ens hem quedat parats del bé que ho hem fet.
 
Seguint l’exemple d’Arenys de Munt, que va obrir la porta, ara ja correm tots cap a la Independència , de fet feia temps que de forma soterrada ja hi anàvem, però no ho sabíem, i ara sí que ho sabem, quina sorpresa!, i ara tenim pressa” Jordi Miravet.
 
3. La immigració es sent interpel.lada i l’emoció dels adéus fent camí:
 
Salt Decideix:
 
“A Salt, la consulta va ser el 25 d'abril del 2010. Van caldre uns 6 mesos per organitzar-la i el resultat va ser plenament satisfactori amb un 15% de la participació. Una de les grans fites de la jornada va ser la mobilització de comunitats d'origen estranger que malgrat les amenaces van respondre molt positivament. Una de les expressions que més es feien servir per demostrar la seva implicació era que: "si és bo per Catalunya, és bo per nosaltres. Per això votem Sí a la independència".
 
I probablement l'esdeveniment que més va marcar la consulta a Salt, va ser la mort el dia 23 d'abril (dos dies abans de la convocatòria a les urnes) d'en Ramon Torramadé, fuster, ebenista, activista i fill adoptiu de la vila, promotor de la Consulta a Salt i una de les persones més compromeses amb el país al llarg dels seus 83 anys de vida. El dia 25, obríem les portes dels col·legis electorals fent-li un homenatge i a mig matí l'acomiadàvem amb una cerimònia carregada d'emoció i cobrint el fèretre amb la seva descolorida estelada. Per cert, en Ramon, sí que va poder votar a la consulta, ho va fer en la primera jornada anticipada de recollida de vots que vam fer” Ferran Burch
 
 
4. Arribem a la capital del país! L’entusiame del repte:
 
Barcelona Decideix:
 
"La consulta popular de Barcelona Decideix, del 10 d’abril de 2011 va servir per demostrar que la societat catalana era ja prou madura com per celebrar un referèndum sobre la independència. Vam demostrar que teníem la capacitat d’organitzar en la capital del país una consulta d’aquesta magnitud i vam demostrar que els ciutadans eren capaços de movilitzar-se per votar en aquest referèndum com així ho van demostrar els més de 250.000 ciutadans que van votar. El 10A va significar la presa de consciència col•lectiva sobre la nostra capacitat i sobre la nostra voluntat de sobirania." Xavier Martínez
 
 
5. L’imprescindible excusa per descobrir la ciutat silenciada:
 
Lleida Decideix:
 
“Després d’uns primers contactes la tardor del 2009, la plataforma Lleida Decideix va decidir celebrar la consulta popular a la ciutat de Lleida el 25 d’abril del 2010.
El que inicialment volia ser una acció de suport a les consultes previstes als municipis propers, aviat es va convertir en un veritable repte.
La ciutat de Lleida era una plaça “dura”. Lleida és una ciutat on l’estructura de l’estat ha tingut molt pes com a capital de província amb una estructura funcionarial de l’estat, fins fa poc plaça militar i seu d’un bisbat que s’estenia per la Franja. Si a això li sumem que una part important de la seva població prové de l’Aragó i d’altres comunitats autònomes, feia especialment hòstil un projecte com el de les consultes populars sobre la independència.
Articulada des d’una part del teixit associatiu, la plataforma Lleida Decideix buscava com a objectiu no només aconseguir uns resultats satisfactoris, sinó també endegar unes dinàmiques de movilització i participació que trenquessin l’excessiva rigidesa i control de les classes dirigents a Lleida.
El resultat s’ha vist després; malgrat les dificultats encara existents, Lleida Decideix va constituir la llavor del que avui és l’Assemblea Nacional Catalana a Lleida. Va suposar un salt important que va permetre articular i cohesionar l’opció independentista a la ciutat.” Xavier Eritja
 
6. ..i si un President renunciava a la democràcia, en teniem un altre!
 
Sant Just Decideix:
 
“A Sant Just Desvern vam organitzar la consulta popular sobre la independència el 25 d'abril del 2010 (25A) i vam obtenir el percentatge més alt de participació de la Comarca del Baix Llobregat (21%), amb el número de vots gairebé coincident amb els 3 primers números dels nostres números de telèfon: 2.372 vots. La jornada de votació va estar marcada per la visita de 3 observadors internacionals i pel llavors President del FC.Barcelona, Joan Laporta. Recordo que es feia la broma que el llavors President de Catalunya (i veí de Sant Just), José Montilla, no participaria de la consulta democràtica, però "l'altre president" de Catalunya (en Laporta) sí. Recordo que per aquest mateix motiu van venir televisions i mitjans diversos que ens van revolucionar durant 10 minuts, el matí. També recordo una entrevista a Antena 3 TV plena de preguntes capcioses fetes amb mala intenció. Veurem si de cara al 9N l'entitat Sant Just Decideix (que deu ser de les poques que no es va tansformar en una Assemblea Territorialde l'ANC, decidit en assemblea) no haurà de tornar a mobilitzar els veïns.” Roger Cónsul
 
Us convidem a tots i totes a acompanyar-nos!!
 
Per qualsevol qüestió de premsa, si us plau, truqueu a l’Anna Arqué o a Jaume Rossell 610 58 00 06
 
Moltes gràcies,
 
 
Ateneu Independentista d’Arenys de Munt i Mapa.
 
Cartell dels actes.
 
Cartell Aplec 2014 face

Tiquets pel dinar Aplec 2014

Per reservar o comprar tiquets per dinar, entreu a aquesta web http://www.gaudeixarenysdemunt.cat/ i trieu una de les botigues.

1era. Consulta per la Independència