Moltes gràcies

Inauguració

Un cop han passat uns dies de l’Aplec per la Independència que es va fer a Arenys de Munt el 12 de setembre passat, en el que també es va inaugurar el Monument a la independència, la comissió organitzadora vol fer una valoració de l’esdeveniment.

Els dos actes principals, el del matí i el de la tarda, així com l'espai per a concerts es van poder dur a terme tal i com havien estat pensats i la comissió vol agraïr molt sincerament a totes les persones que voluntàriament van participar ja sigui fent recitacions, parlaments, cantant o actuant.

Volem fer un especial agraïment a la presència dels impulsors del manifest del 12 d’abril, el senyor Joan Blanch, el senyor Antoni M. Badia, el senyor Oriol Domènech i el senyor Moisès Broggi, que amb 102 anys va resistir estòicament la intensa calor que va fer aquella tarda.

També volem fer un altre agraïment a la coral "El poble que canta" i en especial al seu coordinador Jordi Llobet per les reeixides actuacions i per la implicació en l'Aplec.

El monument a la independència vol ser un punt de trobada, un lloc en que tots els catalanistes i independentistes trobin un símbol que reflexi els seus sentiments i els seus anhels. Aquest missatge, poc a poc, l’anem fent arribar a tothom. Som conscients de les limitacions que tenim, tan econòmiques com de la difusió del missatge als mitjans generalistes, per aquest motiu el boca-orella és fonamental per fer-ho arribar a tothom. Confiem que totes les persones que van participar activament de les consultes faran arribar el missatge. També confiem en les entitats i associacions independentistes així com el partits polítics que han manifestat clarament que aposten per una via d’alliberament nacional.

En aquest sentit Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya ja ens han manifestat que faran una aportació econòmica a la construcció del monument. Esperem que aquest exemple s’expandeixi a altres partits, entitats i associacions que també aportin la seva contribució a la finalització del monument.

Les aportacions de les més de 800 persones que ja han col·laborat, fins ara, i amb les dels partits i entitats que han manifestat el seu suport esperem poder acabar de pagar la primera de les quatre columnes. Això ens esperona a continuar treballant per fer arribar el missatge a tothom i demanar la col.laboració en una obra única i d’esperit col.lectiu, com ho serà la independència que algun dia aconseguirem.

Us passem un recull de premsa:

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/298253.html

http://www.directe.cat/noticia/62484/arenys-de-munt-commemora-el-primer-aniversari-del-tret-de-sortida-de-les-consultes-indepen

http://www.racocatala.cat/noticia/24008/arenys-munt-acull-aplec-independencia

http://www.cronica.cat/noticia/LAplec_dArenys_de_Munt_exigeix_una_candidatura_unica_a_Laporta_i_Carretero

http://www.vilaweb.cat/noticia/3774867/forces-sobiranistes-signen-compromis-darenys.html

http://www.3cat24.cat/noticia/850986/politica/Els-partits-sobiranistes-es-comprometen-a-portar-al-Parlament-un-referendum-sobre-la-independencia

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/20100913/monument-sense-unitat/476597.shtml

http://www.llibertat.cat/content/view/10449/29/

http://www.lavanguardia.es/politica/noticias/20100912/54002532642/arenys-de-munt-conmemora-el-primer-aniversario-del-pistoletazo-de-salida-de-las-consultas-independen.html

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2010/09/arenys_de_munt_commemora_el_primer_aniversari_del_tret_de_sortida_de_les_consultes_56658.php

http://www.naciodigital.cat/noticia/18012/aplec/arenys/munt/exigeix/unitat/crits/carretero/laporta

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/298330-clam-per-la-unitat-independentista.html

http://somnoticia.cat/2010/09/12/el-poble-exigeix-unitat-als-dirigents-independentistes-en-laplec-darenys/


http://politica.e-noticies.cat/un-any-de-lesperit-darenys-44463.html

http://www.vilaweb.cat/noticia/3774728/arenys-munt-bressol-independencia.html


http://www.facebook.com/help/?page=1132#!/album.php?aid=283803&id=791542032

http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=89535&id=1347525629

http://www.flickr.com/photos/xavierborras/sets/72157624817752155/

Facebook tanca el perfil l'Aplec per la Independència

L'Aplec de la Independència d'Arenys de Munt que es va fer ahir dia 12 de setembre va ser un èxit. També es va inaugurar el monument a la Independència. Per publicitar l'acte la comissió, ja que no disposa de recursos econòmics, va fer servir l'eina del Facebook així com notes de premsa als mitjans.

El perfil del Facebook tenia més de 1400 amics i nombroses informacions i comentaris sobre els actes de l'aplec i sobre el procés de construcció del monument. Durant la última setmana tenia molta vitalitat i era un punt de trobada de tota la gent que volia participar de la festa.

Doncs avui dia 13 de setembre, l'endemà de l'Aplec i aniversari de la consulta d'Arenys de Munt, Facebook, unilateralment, ha decidit tancar el perfil que havia creat l'Aplec dins aquesta xarxa social.

Aqui teniu l'adreça on fins ara podiem accedir: http://www.facebook.com/aplecindependencia

Tots aquells que eren amics de l'Aplec també veuran que l'amic els ha desaparegut del seu llistat d'amics.

Quan intentem gestionar el nostre perfil de l'Aplec, Facebook ens reenvia a un espai on un miisatge, només en anglès, diu que Facebook no permet perfils falsos i que no siguin d'una persona en concret. Això pot ser cert dins la política de seguretat de Facebook, però també és cert que Facebook te milers de perfils d'entitats, associacions, clubs, etc... i que sapiguem, a ningú li han tancat el seu perfil.

Facebook te les seves oficines d'Espanya a Madrid.

Que tothom tregui les seves conclusions.

Espai multicultural per la independència - Concerts

Espai multicultural per la independència

1r Aplec per la Independència. Arenys de Munt, 12 de setembre del 2010

Concerts a l’Eixample (part alta de la Riera)

 

11.00-11.30 h....... Eloi Aymerich    (contractació: 654325087)

11.45-12.15 h....... The River Band    (contractació: 662168454)

12.30-13.00 h....... Kascats    (contractació: 636699744)

13.15-13.45 h....... Invisibles    (contractació: 636195579)

14.00-14.30 h....... Taverners    (contractació: 699786120)

14.45-15.15 h....... Tramvia de Siddharta    (contractació: 654325087)

15.30-16.00 h....... Joan Rectoret    (contractació: 661402014)

16.15-16.45 h....... Bastoners de Vallgorguina    (contractació: 617133239)

17.00-17.30 h....... Naranjas de la China    (contractació: 655852954)

17.30-18.00 h....... Davimbé    (contractació: 676000964)

 Organització escènica: Joan Serrats (Bressol de les Arts)

Les columnes del Monument

Durant tot el dijous 9 de setembre es va treballar per fer el muntatge de les columnes de ferro retorçades que son la part més espectacular del monument. Un camió de gran tonatge les va carregar del taller de'n Pep Solé a Vilanova de Bellpuig i les va portar fins a Arenys de Munt. Durant tota la tarda es va procedir a aixecar les columnes, una a una, a fer els ajustos per col.locarles al seu lloc i ben plomades. Finalment es van soldar totes les bases.

Posteriorment es reomplirà el fonament amb més formigó per acabar de donar solidesa a la construcció i també es farà una arqueta als fonaments per poder posar una urna amb tots els noms de les persones que han col.laborat i les que col.laboraran econòmicament en la construcció d'aquest monument.

ColumnesMonument

Pep_i_Jaume

Pep Solé i Jaume Rodri, autors del Monument a la Independència.

Pedra_del_Monument

Àlbum de fotografies del muntatge de les columnes.

Aqui podeu veure un vídeo amb tot el procés de muntatge.

En Quim Vila també actuarà a l'Aplec

quim_vilaEl cantant, humorista i showman total Quim Vila serà el presentador de l'acte d'obertura de l'Aplec. També ens portarà la seva cançó "Ara toca Independència"

Web d'en Quim VIla

Facebook d'en Quim Vila

 

Es posposa l'exposició sobre les consultes

LogoAplecLa comissió de l'Aplec, des de fa mesos, treballa recollint material de les diverses comissions de consultes que s'han fet a Catalunya. Els hem sol.licitat material gràfic per poder fer una exposició sobre el fenòmen de les consultes.

Però a pocs dies de l'Aplec la comissió ha decidit posposar l'exposició ja que ens manca encara material gràfic de moltes de les consultes que s'han fet, i fer una exposició amb pocs pobles no seria representativa. També cal dir que encara queda pendent fer la consulta de Tarragona i de Barcelona.

Per tots aquest motius la comissió de l'Aplec ha decidit proposar a la nova coordinadora permanent, -que sorgirà de la trobada del dia 18 de setembre- que a l'aplec de l'any que vé, el del 2011, fem coordinadament,una exposició sobre les consultes. I conjuntament amb totes les entitats que s'hi impliquin. I també s'hi inclourà Tarragona i Barcelona. Proposem que això sigui l'acte principal de l'Aplec per la Independència del 2011.

La comissió continua treballant frenèticament perque el primer Aplec i la inauguració del monument sigui un èxit.

La comissió organitzadora de l'Aplec.

Muntatge de les columnes del Monument

El proper dijous 9 de setembre a partir de les 11h. i amb l'ajuda d'una gran grua, es començarà el muntatge de les columnes de ferro del Monument a la Independència. Desde fa setmanes que ja es van fer els fonaments que suportaran el pes de les columnes. La columna més alta tindrà una alçada de 15 metres. Les columnes es transportaran des de Vilanova de Bellpuig (Lleida) fins a Arenys de Munt amb un camió de gran tonatge i és previst que es necessiti tota la jornada per fer el transport i el muntatge al peu del monument.

monument4

Manifestació del 11 de Setembre a Barcelona

Manifestació del 11 de Setembre a Barcelona

Com sabeu aquest diumenge dia 12 es farà l'Aplec per la Independència a Arenys de Munt, doncs per fer-ne la màxima promoció el dissabte 11 de setembre, per la Diada nacional de Catalunya, participarem amb un lloc destacat a la que esperem, multitudinària, manifestació del 11 de Setembre a Barcelona.

Necessitem gent, quans més millor, que anem darrera la pancarta d'Arenys de Munt i que ens fem notar.

Per això convoquem a tothom que vulgui venir a la manifestació amb la pancarta d'Arenys de Munt el dia 11 a les 17h. a la Plaça Urquinaona.

La comissió de l'Aplec per la Independència.

Dina a l'Aplec !

Vine a dinar a l'Aplec !

Per a una millor organització de l'Aplec, tothom que vulgui reservar el seu tiquet del dinar que en enviï un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. dient quantes persones sereu. El preu del tiquet és de 10 euros i es podrà pagar allà mateix.

1era. Consulta per la Independència